ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΥ

Posted on Απριλίου 16, 2014 by 
in Blog

Ιατρείο Ωτορινολαρυγγολόγου στην Αμαλιάδα.

Σε χώρο πενήντα περίπου τετραγωνικών ήδη διαμορφωμένο και με πολύ περιορισμένη δυνατότητα παρεμβάσεων μας ανέθεσε ο Ωτορινολαρυγγολόγος Χριστοδουλόπουλος Νίκος τον σχεδιασμό του νέου του ιατρείου στην πόλη της Αμαλιάδας.

Βασικός άξονας του σχεδιασμού η σωστή και λειτουργική τοποθέτηση των ιατρικών μονάδων και εργαλείων, πράγμα που επετεύχθη χάρη στην συνεργασία με τον Ιατρό.

Ύστερα από αναλυτική μελέτη και σκέψη και της παραμικρής λεπτομέρειας προχωρήσαμε στον σχεδιασμό του χώρου του εξεταστηρίου. Χώρος δύσκολος λόγω των διαφόρων γωνιών και των μικρών διαστάσεων. Τοποθετήθηκαν τα ιατρικά μηχανήματα , σχεδιάστηκε πάγκος με ντουλάπια και συρτάρια, εντοιχίστηκε ο κλίβανος κάτω και δίπλα από τον νεροχύτη που μεταφέρθηκε από την αρχική του θέση έτσι ώστε να είναι απόλυτα λειτουργικός. Σειρά ντουλαπιών για αποθήκευση προβλέφθηκε και πάνω από τον πάγκο καθώς επίσης και ντουλάπα μικρών αλλά ικανοποιητικών διαστάσεων. Στον χώρο υπολογίστηκε επίσης η τοποθέτηση ιατρικού κρεβατιού και καρέκλας με την δυνατότητα περιστροφής τους σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιστατικού.

Ο χώρος του γραφείου ήταν η επόμενη πρόκληση. Κι αυτό λόγω του ακουολογικού θαλάμου και των ιδιαιτεροτήτων του που έπρεπε να τοποθετηθεί εκεί ελλείψει άλλου χώρου. Ο συνδυασμός του θαλάμου με το γραφείο και η χρήση του από την θέση του γιατρού έλυσε κάθε πρόβλημα και ανάγκης περαιτέρω χρήσης βοηθητικών επίπλων. Επιπλέων με γυψοσανίδα διαμορφώθηκε ο χώρος πάνω από τον θάλαμο και εξομαλύνθηκαν οι εσοχές και οι γωνίες που προέκυπταν από το δοκάρι και την κολώνα. Το γραφείο σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από εμάς καθώς και η βιβλιοθήκη. Επιλέχτηκε γραμμή σοβαρή, μοντέρνα με στιβαρούς όγκους, σε χρώματα καφέ γκρι και δρυς ανοικτό. Τα χρώματα αποφασίστηκαν μετά από πολλές δοκιμές και προσμίξεις μιας και η αρχική έμπνευση αφορούσε σε χρώμα μελαμίνης, κάτι που είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να επιτευχθεί σε πραγματικό ξύλο.

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για τους δυο αυτούς χώρους είναι κατά βάση γκρι ανοικτό και μια ελαφριά ώχρα. Στον έναν τοίχο δημιουργήθηκαν φαρδιές ρίγες των ίδιων χρωμάτων δίνοντας έτσι ένα βάθος στον χώρο. Ίδιες αποχρώσεις σε έπιπλα και τοίχους ακολουθήθηκαν και στο εξεταστήριο.

Ο χώρος της αναμονής ήταν αυτός που ουσιαστικά δεν υπήρχε δυνατότητα επεξεργασίας και παρέμβασης. Δυσκολία υπήρξε και στην επιλογή των επίπλων αφού εξαιτίας των πολλών πορτών, πέντε στον αριθμό σε ένα δωμάτιο των δεκαεπτά τετραγωνικών, δεν υπήρχε ουσιαστικά η δυνατότητα να τοποθετηθούν, ούτε καν δύο διθέσιοι καναπέδες σε γωνία. Επιλέχθηκαν λοιπόν ένας διθέσιος καναπές μικρών διαστάσεων, δύο πολυθρόνες και δύο μικρές βοηθητικές καρέκλες. Τηλεόραση τοποθετήθηκε σε εσοχή ανάμεσα σε τοίχο και κολώνα αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε σπιθαμή του χώρου.

  • 0 --
  • 1 -
  • Χώρος αναμονής υπάρχουσα κατάσταση
  • Χώρος αναμονής Πρόταση
  • Χώρος αναμονής υπάρχουσα κατάσταση
  • Χώρος αναμονής Πρόταση
  • Χώρος Γραφείου υπάρχουσα κατάσταση
  • Χώρος Γραφείου Πρόταση
  • Χώρος Γραφείου υπάρχουσα κατάσταση
  • Χώρος Γραφείου Πρόταση
  • Χώρος εξεταστηρίου υπάρχουσα κατάσταση
  • Χώρος εξεταστηρίου Πρόταση
  • Χώρος εξεταστηρίου υπάρχουσα κατάσταση
  • Χώρος εξεταστηρίου Πρόταση

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Κατηγοριες

    Τελευταια Αρθρα